Grandi' Floor
Leverancier van hoogwaardige houten vloeren


Vloerverwarming

 

Houten vloer op vloerverwarming ?

Dit is een goede combinatie mits je het goed aanpakt.

Bijna elk nieuwbouw huis heeft vloerverwarming, ook bestaande huizen veranderen vaak hun manier van verwarmen.

Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bij-verwarming.

Het beste is dat u de houten vloer vast verlijmd aan de ondervloer, hiervoor hebben we verschillende parket lijmen die hiervoor geschikt zijn, wij raden aan om altijd dezelfde primer / vocht primer te gebruiken van hetzelfde merk als de lijm. Ook is het mogelijk om deze zwevend te leggen met een speciale ondervloer voor vloerverwarming.

Wat belangrijk is voor een houten vloer op vloerverwarming is klimaatbeheersing.

Vloerverwarming is een "langzaam" systeem. Het duurt langer om een kamer te verwarmen voordat de juiste temperatuur is bereikt, ook heeft het de tijd nodig om de warmte binnen het huis te verlaten bijna elke huis is tegenwoordig sterk geïsoleerd. Het op en af verwarmingspatroon van de bewoners is erg belangrijk; hoe stabieler hoe beter. Te veel warmte zorgt ervoor dat het hout uitdroogt en krimpt. Snelle en grote schommelingen in temperatuur kan zorgen voor werking in het hout waardoor er naden etc. kunnen ontstaan.

Let op als het stookseizoen weer begint Verhoog de temperatuur dan heel geleidelijk aan. Max 1 of 2 ° C per dag, Verlaag de temperatuur aan het einde van het stookseizoen zeer geleidelijk. Max 1 of 2 ° C per dag. Creëer geen verschil in dag- en nachttemperatuur om de vloer zo stabiel mogelijk te houden.

Ook is het belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de gaten te houden de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte met een houten vloer bedraagt altijd tussen de 40- 60% te zijn (u kunt de luchtvochtigheid meten met een Hygrometer.), in de winter kan het voorkomen dat het huis langdurig verwarmd word dit kan problemen veroorzaken met het hout, hiervoor kunt u een luchtbevochtiger aanschaffen om dit probleem te voorkomen.

( word vooral aanbevolen voor traditionele vloeren, Tapis, bourgogne)

Warmte weerstand van onze vloeren.

De Rc-waarde van onze vloeren

Alle vloeren van Grandi' Floor met een totale dikte van 16 mm hebben een warmteweerstand van 0,1. Alle vloeren met een totale dikte van 20 mm hebben een warmteweerstand van 0,12 deze zijn absoluut laag te noemen en zijn geschikt als uw vloerverwarming als hoofdverwarming dient.

LET OP!

Zorg er altijd voor dat er een opstookprotocol is gevolgd voordat u de vloer legt.

Het opstookprotocol kunt u hier downloaden.

Vloerverwarming
Opstookprotocol vloerverwarming
UZIN_Richtlijnen_voor_vloerverwarming.pdf (104.49KB)
Vloerverwarming
Opstookprotocol vloerverwarming
UZIN_Richtlijnen_voor_vloerverwarming.pdf (104.49KB)